Viktorija McDonell spet v Sloveniji

Novice rehabilitacija

Drugi teden v novembru se bo na delovnem obisku v Sloveniji spet mudila Viktorija McDonell iz Avstralije, ki je pri Cochlearju zadolžena pri pripravah programov rehabilitacije otrok, pa tudi drugih, s polževim vsadkom. Veliko dela tudi pri zagovarjanju pravic glede potreb implantirancev. Sama je mati gluhe hčerke Holly, ki je bila pri 4 letih kot prvi otrok na svetu operirana s polževim vsadkom. Tako ima Viktorija s rehabilitacijo že več kot 25 let izkušenj tako v službi kot  doma.

Viktorija McDonell

Predviden program:

Ponedeljek, 11.11.2013 popoldne na Zavodu za gluhe in naglušne v Ljubljani, srečanje za starše otrok, ki so dobili polžev vsadek v zadnjih letih, tema bodo osnove rehabilitacije po programu LLT (Listen, Learn, Talk).

Torek 12.11.2013 z začetkom sredi sopoldneva na ZGNL, celodnevno srečanje za terapevte vseh treh slovenskih zavodov, ki se strokovno ukvarjajo z otroci s PV.

Sreda 13.11.2013, dopoldne na ZGNL, srečanje s terapevti na temo dela z otroki z dodatnimi in kombiniranimi motnjami.

Sreda, 13.11.2013 popoldne na Centru za sluh in govor v Mariboru, srečanje za starše otrok, ki so dobili polžev vsadek v zadnjih letih, tema bodo osnove rehabilitacije po programu LLT (Listen, Learn, Talk).

Četrtek, 14.11.213 popoldne na CSG Maribor, srečanje za učitelje rednih šol, ki imajo v svojem razredu otroka s PV.

Natančnejši termini s povabili bodo kmalu objavljeni med našimi novicami.