Bellman pripomočki za lažje sporazumevanje

bellman-pripomočki-za-lažje-sporazumevanje-image-1

Imate v določenih situacijah težave pri pogovorih? Z Bellman pripomočki za lažje sporazumevanje je lahko marsikaj drugače. Tu vam predstavljamo sistem Domino.

Domino 02Kako Domino deluje

Sistem Domino je sestavljen iz oddajnika in sprejemnika, ki sta oba opremljen z najsodobnejšimi mikrofoni.

Kako to deluje? Zvok, ki ga ujame oddajnik (lahko tudi sprejemnik) se pretvori v digitalne podatke. Govor se ojača in izloči se moteč hrup. Zvok se nato pošlje preko kodirane brezžične radijske povezave do sprejemnika. Sprejemnik ojača zvok in ga pošlje v slušalke ali preko vratne zanke v slušni aparat.

 

Domino 03Na delovnem mestu

Ali imate težave pri sledenju pogovorov na srečanjih ali seminarjih? Ko ljudje govorijo hkrati v velikem prostoru, je pogosto zelo težko razlikovati govor od hrupa v ozadju in odmevov. Domino vam pomaga, da v teh situacijah  slišite le govor, kot si lahko postavite oddajnik z mikrofonom v bližino govorečih oddaljeni zvočnik. Da bi še dodatno poudarili govor, le usmerite oddajnik na osebo, ki jo želite poslušati ali izberite zoom mikrofon iz vašega sprejemnika.

Domino 04V šoli

Se vam zdi, da je težko slišati, kaj učitelj v razredu razlaga? Tudi če je vaš učitelj na drugi strani učilnice, bo Domino prenesel učiteljev glas neposredno v ušesa, jasno in glasno. Če pa želite komunicirati s sošolcem zraven poleg sebe pa  zgolj s pritiskom na gumb lahko slišite glasove okoli sebe.

Domino 05V restavracijah

Restavracije, kavarne in gostilne so za poslušanje na splošno precej težka mesta zaradi glasbe in množice ljudi, ki govorijo istočasno. Če ste naglušni, se lahko zelo hitro počutite odrinjeni, saj ne razumete, recimo, zakaj se ostali smejijo. Samo preklopite na zoom mikrofon in slišani hrup se bo drastično zmanjšal in lahko se boste osredotočili na pogovor.

Domino 06V avtu

Avto je eden najtežjih okolji za poslušanje in pogovarjanje. Poleg hrupa s ceste, vetra in glasnega motorja, so tudi potniki običajno obrnjeni stran od vas. Tako je skoraj nemogoče slišati, kaj je sopotnik rekel. Enostavno: obesite Domino Pro oddajnik okoli vratu vašega popotnega spremljevalca, izberite zoom mikrofon in odkrijte razliko.

Domino 07Gledanje televizije

Povežite Domino oddajnik s TV in se vsedite nazaj ter uživajte čudovit zvok v pravem stereo načinu. Ni vam več treba povečevati glasnosti na vašem TV in s tem jeziti partnerja ali sosedov. Če želite, da bi se med oddajo tudi pogovarjali s svojim partnerjem, lahko preprosto mešate zvok iz TV z zvokom notranjega mikrofona sprejemnika.

 

 

Možnosti priključkov, ki jih nudi sistem Domino:Domino 08

Podobne vsebine