Kostno usidrani slušni pripomočki BAHA

kostno-usidrani-slušni-pripomočki-baha-image-1

Ko imate izgubo sluha, je pomembno, da najdete rešitev, ki bo najbolje zadovoljila vaše potrebe. Pri določenih okvarah – kot so prevodna izguba sluha, mešana izguba sluha in enostranska zaznavna gluhost – je najbolj primeren sistem Baha®.

Zakaj je Baha edinstvena? Zvok slišimo naravno na dva načina: s prenosom preko zraka in kosti. Kot že nakazuje ime, slušni aparati za zračno prevodnost prenašajo zvok skozi ušesni kanal do srednjega ušesa in nato v notranje uho. Če je zunanje ali srednje uho zamašeno ali poškodovano, zvok ne more doseči svojega cilja. V tem primeru je najbolj učinkovita rešitev popolna preusmeritev zvoka s pomočjo Bahe.

Slušni pripomoček Baha zazna zvoke v vaši okolici in jih usmeri skozi vsadek iz titana, vaša naravna sposobnost telesa prevajati zvok skozi lobanjsko kost, pa pomaga usmeriti vibracije do vašega notranjega ušesa.

Če ste popolnoma gluhi na eno uho, bo Baha poslala zvočne signale s pomočjo kostne prevodnosti z gluhe strani do polža na nasprotni strani, kjer slišite normalno. Na ta način, boste ponovno pridobili 360 stopinj zvočne prepoznavnosti.

Z Baho boste lahko uživali v vseh vrstah zvokov, ki ste jih poprej komajda slišali – od ptičjega petja na vrtu in glasbe na radiu do sproščenega klepetanja pri večerji.

Kdo je kandidat za BAHA?

Prevodna izguba sluha (okvare zunanjega ali srednjega ušesa)

V primerih, ko je zamašeno zunanje ali srednje uho, običajni slušni aparati ojačajo zvok, dokler zvok ne prodre skozi okvarjeno območje. Toda to je tako, kot da bi nastavili glasbeni stolp preglasno; večja kot je jakost zvoka, bolj popačen in neprijeten postane zvok. Namesto z uporabo jakosti zvoka, ki prodre skozi okvarjeno območje, Baha preusmeri signal neposredno skozi lobanjsko kost do notranjega ušesa. Tako se prepreči popačenje in povratna zveza ter neudobnost zaradi velikih, tesno prilegajočih se slušnih vložkov.

Mešane izgube sluha (okvare srednjega in notranjega ušesa)

To stanje obsega okvare zunanjega ali srednjega ušesa in hkrati notranjega ušesa. S prevajanjem zvoka skozi lobanjsko kost, Baha obide vse okvare zunanjega/srednjega ušesa, tako prevaja zvok le do predela notranjega ušesa z izgubo sluha. Z neposrednim dostopom do polža se lahko Baha posluži ravno toliko ojačenja, kot je potrebno za vaš sluh. Posledično boste zaznali manj popačenja in povratne zveze ter večje udobje in jasnost zvoka.

Enostranska zaznavna gluhota (popolna gluhota ne eno uho)

S to okvaro postanejo tudi najbolj enostavne vsakodnevne situacije izziv. S samo enostranskim zaznavanjem je lokaliziranje zvokov težko opravilo, še težje pa je slišati in razumeti govor, kadar prihaja z gluhe strani. Nedavne raziskave* so pokazale, da je Baha najbolj učinkovita rešitev za enostransko gluhoto – SSD. Baha bo prenesla zvok neposredno do zdravega polža, tako boste slišali zvoke z obeh strani.

Kako deluje BAHA sistem si lahko ogledate na tem letaku:

Delovanje_Baha

Podobne vsebine