Otometrics

OtometricxOtometrics razvija, proizvaja in trži računalniško podprte avdiološke, ​​otonevrološke in vestibularne merilne naprave v več kot 70 državah po svetu pod blagovnimi znamkami MADSEN, AURICAL, HORTMANN in ICS.

Ime “Otometrics” so izbrali, ker pove ravno to, kar počnejo. “Oto” se nanaša na uho in “metrics” se nanaša na merjenje. Vendar pa je bilo ime le izhodišče. Skozi desetletja je Otometrics zrasel v nesporno vodilno podjetje v proizvodnji avdiološke merilne opreme, ponujajoč sisteme, ki določajo nove standarde na področju tehnologije in poslovnega upravljanja v sodobnih kliničnih okoljih.

Tako rast je bilo mogoče doseči le z razvijanjem naprednih in inovativnih rešitev na vseh področjih povezanih z diagnostiko ušes. Tako so postali največji dobavitelj računalniško podprte avdiološke opreme na svetu. Začetki Otometrics-a segajo  v 50.  leta, ko je Poul Madsen, pionir in inovator na področju avdiološke diagnostike ustanovil podjetje Madsen Electronics.  Nato so se priključevala podjetja GN Danavox (1990), danski Danplex (1999), nemški Hortmann  (2000), ameriški ICS (2000) in danski AuditData (2001). Kot posledica tako izjemne rasti in prevzemanja podjetji je leta 2001 bilo registrirano podjetje GN Otometrics, čeprav so ohranili prejšnje blagovne znamke, ki ostajajo vodilne v svetu vsaka na svojem področju..

Otometrics ima podružnice v 15 državah. Podjetje ima trdne temelje za rast, in bo še naprej vršilo svoje poslanstvo zagotavljanja inovativnih in učOtometrics zastaveinkovitih rešitev na področju avdiologije..