Cochlear

Cochlear

Graeme Clarkcochlear_implantanti_polzev_vsadek

“Kljub težavam in kritikam sem moral iti naprej. Polžev vsadek je bil za gluhe edino upanje.”

To je način razmišljanja profesorja Graeme Clarka. Nikoli ne obupaj v iskanju načina, kako bi gluhi in naglušni slišali. Bil je sin gluhega očeta, kar ga je še bolj podžigalo v tem razmišljanju. Odraščal je v videvanju stiske, kaj pomeni živeti v tišini, vključno z vsemi frustracijami, tesnobami in osamljenostjo. Prav tako je bil priča očetovi želji po večji socialni povezanosti z drugim, ko se je začelo dozdevati, da bi bilo to mogoče.

V sredini leta 1960, takrat je delal kot raziskovalni profesor na Univerzi v Melbournu v Avstraliji, je profesorju Clarku prišel v roke nek znanstveni članek. V njem je bilo omenjeno, da bi gluha oseba lahko zaznavala slušne občutke s pomočjo električne stimulacije. Vanj je bilo tako zasejano seme in začel je raziskovati možnosti za vsaditev elektronske naprave, ki bi obnovila oz. nadomestila sluh. Po dolgem času in številnim nasprotovanjem je nastal polžev vsadek.

Šele leta 1978 je lahko svoje izsledke preizkusil v praksi. Tedaj so mu dovolili izvesti prvo operacijo in ta je tudi uspela. Želel pa je še več: da se inovativen večkanalni polžev vsadek ponudi na tržišču po celem svetu, kar mu je uspelo 1982 leta. Tedaj je nastal Cochlear, najprej kot majhno avstralsko podjetje, danes kot velika delniška družba razširjena po vsem svetu s preko 2200 zaposlenimi. Še bolj pa je osupljiva množica ljudi, ki je tako dobila priložnost, da se enakovredno in enakopravno vključi v večinski svet slišečih.

Cochlear logo 30 letČeprav se je na tržišču v tem času pojavilo več ponudnikov polževih vsadkov (recimo ameriški Advance Bionic in avstrijski Medel), pa danes Cochlearjevi polževi vsadki dosegajo 75% procentov celotnega tržišča, kar pomeni, da se v svetu od 4 operirancev 3 odločijo za Cochlearjev vsadek.

Profesor Clark še vedno aktivno sodeluje pri raziskovanju polževih vsadkov. Leta 2004 je postal direktor inštituta The Bionic ear (angl. umetno uho), neodvisne, neprofitne organizacije za medicinske raziskave.

Vodilni in zaposleni v Cochlearju pa razmišljajo in raziskujejo dalje. Pravzaprav lahko za določene diagnoze najdemo tudi druge rešitve. Tako se že zelo uveljavljajo pripomočki BAHA (kostno usidrani slušni pripomočki), kjer se zdravo notranje uho stimulira s pomočjo tresljajev preko kosti. Pomembno odkritje v tej smeri je prispeval dr. Branemark s Švedske, ki je pojasnil osnove osteointegracije: lastnosti, da se kostdobesedno zaraste s titanovim vsadkom.

 

 


Cochlear in GN ReSound Smart Hearing bosta prinesla Bimodalne rešitve

Cochlear krepi sodelovanje z GN ReSound!

Hear now and always

Sliši sedaj. In vedno.

To vam Cochlear obljublja. Kot svetovno vodilno podjetje na področju slušnih pripomočkov, Cochlear ljudem v življenje prinaša zvok po vsem svetu. S svojimi slušnimi sistemi je Cochlear povezal več kot 180.000 ljudi z njihovimi družinami, prijatelji in skupnostmi v več kot 100 državah.

Poleg tega, da je podjetje v svoji panogi največji investitor v lastne raziskave in razvoj (do 14,5% prihodka od prodaje), pa še naprej tesno sodeluje tudi z vsemi vodilnimi mednarodnimi raziskovalci in strokovnjaki za slušna obolenja ter si tako zagotavlja, da je na področju slušnih obolenj vedno v ospredju.

Osebam s težavami sluha, ki že uporabljajo katerikoli slušni sistem podjetja Cochlear, s tem zagotavljajo, da bo vse življenje poskrbljeno za njihov sluh z najnovejšo možno tehnologijo.

Cochlear na portalu YouTube objavlja številne filmčke o novostih v svoji ponudbi, pa tudi o tem, kako rokovati in vzdrževati svoje slušne pripomočke. Video prikaz je gotovo nazornejši kot še tako natančen opis v navodilih za uporabo. Kdor pa ima težave z angleščino, pa lahko videno še preveri v priročniku.

1

 

 

Zamenjava vrvice pri N6 aparatu

sys_lifestyle

 

 

 

 

Dnevna skrb za procesor N6

3_nucleus

 

 

 

Uporaba okrasnih pokrovčkov pri procesorjih

4_nucleus

 

 

 

 

Zamenjava mikrofonskih zaščit pri procesorjih N6

 

5_baha_iphone

 

 

Uporaba iPhone aplikacije za upravljanje aparatov BAHA 5

 

 

Kdor bi želel biti sproti na tekočem in biti obveščen o novih objavah filmov, naj se na portalu YouTube naroči na kanal CochlearGlobal.

 

Prelistajte ilustrirano brošuro podjetja COCHLEAR

Prisluhnite našim zgodbam (Kako živimo s polževim vsadkom)

 

Želite prejeti katalog po pošti? Izpolnite spodnji obrazec!

Ime in priimek (obvezno)

E-mail (obvezno)

Vaš naslov (obvezno)

Poštna številka in kraj (obvezno)