Bonitetna ocena podjetja

Novice_boniteta

Naše podjetje je pridobilo certifikat “A bonitetna odličnost”, ki ga podeljuje bonitetna hiša Bisnode Slovenija. Skupina Bisnode ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v 12 evropskih državah: Švedska, Norveška, Finska, Danska, Nemčija, Slovenija, Hrvaška, Srbija, Bosna, Poljska, Češka in Madžarska. V prihodnjih letih se bo certificiranje izvajalo v celotni skupini 19-ih evropskih držav, kjer je prisoten Bisnode.

Naše podjetje namreč spada, po mnenju omenjene institucije, med najboljše pravne subjekte v Sloveniji, ki se lahko posledično pohvalijo s tem zavidljivim dosežkom. POSLUH ZA SLUH d.o.o. namreč spada med 7,36% najboljših pravnih subjektov v Sloveniji, ki se uvrščate v razred A. V letu 2012 v Sloveniji dosega Bonitetno odličnost A zgolj 9203 podjetij, registriranih jih je več kot 125.000.

Podjetja, ki izkazujejo bonitetno odličnost, predstavljajo tako najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji. Certifikat je evropsko priznan in razpoznaven, ter ima večletno tradicijo v številnih državah širom Evrope. Z njim bomo poskušali še dodatno utrditi zaupanje naših poslovnih partnerjev,  in ga uporabiti kot dodatno referenco tudi v primeru javnih razpisov in ob drugih poslovnih priložnostih.

 Certifikat si lahko ogledate na tejle povezavi ali pa kliknite na sličico.

Certifikat_mali

Certfikat odličnosti

Bonitetna ocena odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov. Temelji na računovodskih izkazih subjektov za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih dvanajstih mesecih.

Metodologija za določitev bonitetne ocene odličnosti temelji na statističnih modelih, ki napovedujejo verjetnost stečaja, izbrisa in blokade v prihodnjih dvanajstih mesecih poslovanja gospodarskega subjekta.

Statični modeli so bili zgrajeni na podlagi finančnih kazalcev poslovanja gospodarskih subjektov (zadolženost, likvidnost, uspešnost in učinkovitost) za zadnja tri leta ter na podlagi negativnih dogodkov (stečaj, izbris, blokada) v izbranem obdobju.